De toekomst van de rugbysport in Enschede – 1983

De toekomst van de Rugbysport in Enschede.

Zoals bekend zal zijn loopt aan het eind van dit seizoen ons contract met de THT (Technische Hogeschool Twente) af. Het wordt dan ook hoog tijd dat er een beslissing valt over de toekomst van de rugbysport in Enschede. Als bestuur van RCDT (Rugby Club Drienerlo-Tex) zien wij een viertal alternatieven, die hier onder nader besproken worden. Een vijfde alternatief – het laten verdwijnen van rugby uit Enschede – wensen wij niet in beschouwing te nemen.

Alternatief 1: Een eigen sportaccommodatie in Enschede.

Dit is natuurlijk onze wensdroom en als zovele dromen niet te verwezenlijken. Er is geen accommodatie vrij en dit valt de komende jaren ook niet te verwachten. Bovendien staat S.V. Real boven ons op de wachtlijst.

 

Alternatief 2: Een veld huren bij een particulier.

We hebben contact met een horecaondernemer buiten Enschede (vlak bij de duitse grens), die een vrij slecht, klein veld bezit ‚dat hij wel aan ons wil verhuren. De verdere accommodatie bestaat uit 1 kleedkamer en een kantine. Wij verwachten dat de toeloop van nieuwe leden ‚en speciaal de jeugd, daar niet al te groot zal zijn. De huurprijs is nog niet bekend.

 

Alternatief 3: Fusie met een andere sportvereniging.

De onderhandelingen met een sportvereniging in Enschede-noord zijn in een gevorderd stadium. Bij een fusie zijn speel en trainingsmogelijkheden gegarandeerd. We kunnen onbeperkt groeien en ons ook op de jeugd gaan richten.

Deze vereniging is in het bezit van een eigen clubgebouw bij hun velden. Hier kunnen we onze derde helften vieren, wel niet in de beslotenheid die we gewend zijn, maar dit hoeft geen bezwaar te zijn. Als we als rugby-afdeling een eigen feest willen organiseren dan staat het clubgebouw tot onze beschikking.

Financieel zullen we er ook niet op achteruitgaan. Elk ander alternatief zal waarschijnlijk een contributieverhoging inhouden, terwijl wij er bij dit alternatief van uitgaan dat de contributie gelijk blijft. Ook op de lange termijn zal dit alternatief waarschijnlijk financieel gunstig zijn, want een grote vereniging (ruim 300 leden) kan makkelijker de stijgende huurprijzen van sportvelden opbrengen dan een kleine vereniging.

Onze clubkleuren zullen op korte termijn niet veranderen, zodat de huidige wedstrijdshirts ook in de toekomst gebruikt kunnen worden.

 

Alternatief 4: Een veld huren van de THT.

Dit is in feite geen alternatief, maar een laatste redmiddel waar we op terug kunnen vallen als we geen andere accommodatie kunnen vinden. In dit geval kunnen we voor 1 jaar een veld huren voor ongeveer dezelfde prijs als de laatste twee jaar. De trainingen en de coaching van het 1° team door Martin Splint zullen vervallen. Als we geluk hebben krijgen we dan nog een enkele kantinedienst.

 

Dit zijn de mogelijkheden waaruit jullie als leden van RCDT kunnen kiezen. Denk er goed over na en kom naar de algemene ledenvergadering met een eigen mening en eventuele vragen.

Zonder jullie een eigen keuze te willen ontzeggen, willen wij jullie toch mededelen dat wij als bestuur het derde alternatief als het beste beschouwen. Wij hopen er op dat jullie ons zullen steunen in het tot nu toe gevoerde beleid.

Tot ziens op de algemene ledenvergadering!!

 

Het bestuur.

Geef een reactie

*
*