Jaarverslag Drienerlo-Tex Seizoen 1972-1973

De eerste kompetitiewedstrijd werd afgelast vanwege de langdurige regenval. Veertien dagen later konden we ons verlangen eindelijk ín vervulling zien gaan, maar de uitwedstrijd tegen de Wasps werd een teleurstelling. Niet alleen werd er met 36-35 verloren op het knollenveld, maar de Wasps bleken ook bijzonder slechte gastheren. De volgende wedstrijd, tegen Nijenrode, werd afgelast, Het slachtoffer van de teleurstelling in Nijmegen werd de R.C. Wageningen 2 dat met een verlies van 24-09 naar huis werd gestuurd. 22 oktober kwam eindelijk de kans voor ons om te laten zien wat Drienerlo-Tex waard was; gebrand op revanche ontvingen wij de Wasps. Deze wedstrijd ging onverdiend verloren met 18-8, terwijl de Wasps als gasten ook in gebreke bleken te blijven. Da volgende twee zondagen werd beide malen van Obelix verloren, omdat consequent werd volgehouden aan de eis “wie wil spelen zal ook moeten trainen”. In Wageningen werd gewonnen onder zeer slechte weersomstandigheden. Deze werden door de goede ontvangst dáár al snel vergeten.

Een primeur voor onze club was het ontvangen van de R.C. Kinheim, voor een weekend. Zaterdagavond werd een geweldig feest gevierd. R.C. Kinheim dat in de C-poule speelt stond bij rust tegen een achterstand aan te kijken. Door partijdigheid van de scheidsrechter en enkele kapitale blunders werd toch nog verloren met22-19.

De eerste ontmoeting tegen Nijenrode- thuis – werd een sof. Drienerlo-Tex werd het slachtoffer van de zeer zwakke leiding van een officiele scheidsrechter, Jan Witkamp werd K.O. geslagen, drie maal werden mensen getackled zonder bal terwijl ze aanspeelbaar waren en een reëele scoringskans gehad zouden hebben, De wedstrijd werd met 6-9 verloren. 21 Januari werd in Groningen voortreffelijk gespeeld en gewonnen met 3-8. Het verwachtte feest bij Koos Kuiper bleef helaas uit omdat het eerste team ook thuis speelde. De zondag daarop werd in Nijenrode onder goede leiding getoond waartoe wij in staat waren. Het werd de beste wedstrijd die dat seizoen gespeeld werd, Nijenrode werd voor eigen publiek verslagen met 7-4, Van een feest na afloop was vrijwel geen sprake.

De zwartste dag was zondag 4 februari. In een enerverend krachtenspel werd de thuiswedstrijd tegen Groningen 2 met 3-0 gewonnen, Peter Sluimers miste zijn eerste Kick op de nieuwe palen niet! De trieste balans was een gebroken kuitbeen van Clive Dolan en een schouder uit de kom, van Guus Vennemann. Dit werd echter al gauw verdoezeld door de geweldige partij die we met Groningen hadden. Van de wedstrijd werd een kleurenreportage gemaakt die samen met wat meer over onze club werd afgedrukt in het twee-maandelijks blad Euregio Journaal.

Na een lange periode van rust werd de reeds twee keer afgelaste wedstrijd tegen USRS 4 gespeeld. In de stromende regen werd van een aanzienlijk versterkt team met 14-8 verloren. Deze nederlaag werd echter al snel vergeten door de sportieve wedstrijd en het goede feest na afloop, waar de verstand-houding tussen beide clubs goed tot uiting kwam,

Hiermee was de competitie afgelopen, alle rugby echter nog niet. Er werd nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Obelix in Nijmegen, die door de gastheren verdiend werd gewonnen. Voor het eerst in haar bestaan organiseerde de R.C. Drienerlo-Tex een toernooi, ditmaal op paaszaterdag. Goede Vrijdag werd ons alvast duidelijk gemaakt wat ons te wachten stond: De St. Nicholas Grammar School — jongens van 16-18 jaar boorde ons in de grond met 40-0. ’s Avonds werden de Farnham Common Drifters ontvangen in ’t Zompke. Het werd een avond van veel rugby-songs en ophalen van her-inneringen uit voorgaande jaren. Het toernooi mag wel een succes genoemd worden, Oldham College, The Drifters, R.C. Wageningen en Drienerlo-Tex bestreden elkaar. The Drifters werden kampioen, Oldham College tweede, Drienerlo-Tex derde en Wageningen vierde. ’s Avonds viel de geïmproviseerde kegelavond zeer goed in de smaak. Nadat we zaterdags zo smadelijk waren verslagen door The Drifters met 40-4, gaven we hen ’s zondags goed partij, hoewel we toch met 26-18 ten onder gingen. Na afloop gingen we traditioneel klootschieten Toen iedereen daarna stomdronken op de sociëteit aankwam wachtte hen daar een heerlijke maaltijd bereid door zeven dames. Als vanouds werd er daarna gestript, hetgeen bij de dames echter niet zo in de smaak viel. Tweede paasdag waren de Drifters in Utrecht te gast. Ze wonnen met 44-0. Voor het eerst hadden ze Old McDonalds Farm helemaal gezongen. De avond werd gereserveerd voor het afscheid. Met weemoed ín hun hart en de voldoening dat iedere Engelsman minstens een maal dronken was geweest werden ze uitgeleide gedaan. Dit betekende meteen een afscheid van alle rugby van dit seizoen.

Algemeen mag gezegd worden dat we een zeer goed jaar afgesloten hebben; Een jaar waarin hard is gewerkt: Uit vrijwel niets is een heleboel opgebouwd. Dit jaar zijn er nieuwe Rugbypalen gekomen, waarvan we inmiddels veel plezier gehad hebben. Initiatieven zijn succesvol verlopen en beslist voor herhaling vatbaar. Van bijna iedere wedstrijd zijn in Tubantia verslagen gepubliceerd. Er zijn twee soorten stickers gekomen die beide in de smaak gevallen zijn. Het totstandkomen van de statuten zal een nog betere positie van onze club garanderen.

 

Uitgewerkt epistel van het klad van Albert Schrasser ( sekretaris 72-735)

goedgekeurd door het bestuur 73-74

W. van Eck, sekretaris 73-74

 

Ingekomen 30-05-74

Geef een reactie

*
*