Jaarverslag ERC’69 / Seizoen 2003-2004

Vol goede moed begonnen we het seizoen 2003/2004 in de 2de klasse noord. Eerste speeldag speelden het lste en 2de team thuis. We hadden ca. 35 spelers, fantastisch kon niet beter. Maar helaas kon het wel slechter. Na de 1ste 4 wedstrijden hadden we een waslijst aan blessures waardoor ERC genoodzaakt was om het 2de team ergens in oktober al uit de competitie te halen. Als gevolg hiervan hebben we de rest van het seizoen gespeeld in de 2de klasse met een mix van ervaren/onervaren spelers. Helaas waren er iets teveel onervaren mensen, waardoor we de kans op handhaving weg zagen glippen. Uiteindelijk hebben we als club/technische staf ook vastgesteld dat het voor spelers en club goed zou zijn om terug te gaan naar de 3de klasse.

Niet dat er geen goede wedstrijden zijn gespeeld, uiteraard wel. We verloren alleen teveel wedstrijden die we eigenlijk hadden moeten winnen. Ook de trainersstaf had nogal wat wisselingen, hadden we in het begin van het seizoen nog de beschikking over Gary Allcock en Stuart Leadbetter, onze 2 engelse militairen uit Osnabruck, na 3 maand bleek dat ze overgeplaatst werden naar Cyprus. Gelukkig hadden we in Job Oude Bekke en Dick Geisink 2 adequate opvolgers. Zij hebben het seizoen dan ook afgemaakt om vervolgens voor het seizoen 2004/2005 als trainers aangesteld te worden.

 

Buiten de competitie hebben we een aantal toernooien gespeeld zoals Havelte waar we met medewerking van 2 spelers van Dwingeloo het toernooi gewonnen hebben. Ook deden we mee in het toernooi om de Twentecup waar we fantastisch gespeeld hebben en Hengelo, Almelo, Oldenzaal en het Oale Ros dik hebben ingemaakt. Een hele grote beker was onze prijs, waar toch wel een liter of 20 bier inging.

 

De tour van dit jaar zou georganiseerd worden door een op de vorige ALV ingestelde tourcommissie. In de praktijk bleek dit niet helemaal te werken en uiteindelijk bleek dat er geen tour inzat dit jaar. Toch begon het te kriebelen zeg maar zo’n 3 weken voor de pasen. In allerijl is er toen door dhr. Veldmaat een noodtour naar Gent in elkaar geswaffeld alwaar we met 10 man de pannen van het dak (de tent) hebben gespeeld en gedronken. In samenwerking met het team van de RC Betuwe hebben we de 7de plaats behaald. Ook hebben we een paar biertjes gedronken in Gent samen met de dames van Zwolle/Groningen, erg gezellig.

 

Uiteraard hebben we weer een kameradentoernooi gehad, de aanmelding was zo overweldigend dat we uiteindelijk blij waren dat het team van Juan zich massaal verslapen had en veels te laat aankwam om nog te kunnen deelnemen aan het toernooi. Dit vanwege het toemooischema en het gebrek aan veldruimte. Al met al streden er 13 teams voor de overwinning die (zeer voorspelbaar) gewonnen werd door het team van de gebroeders Carelsen (met een beetje hulp van nog l of 2 rugbyers). Tijdens het kameradentoemooi werd er ook een wedstrijd oud tegen jong gespeeld. Dat dit uiteindelijk weer een zeer zware wedstrijd bleek te zijn zal niet verwonderlijk zijn met alle ervaring bij de oudjes. Na de officiele speeltijd was het 5-5, in de sudden death verlenging werd er gescoord door de oudjes waardoor de jonkies zich gingen verdrinken aan de bar (samen met de oudjes).

 

Toen was het uiteraard weer tijd voor Ameland. Na al op donderdagochtend te zijn vertrokken met 10 man hebben we het eiland weer grondig verkend en hadden we de plaats voor het uitzoeken aangezien we de eerste waren op de camping (op 1 rare hengelose hooligan na). Na het opzetten van de tent zijn we Nes ingegaan om wat goed voedsel te scoren voor de donderdag, vrijdag en zaterdag. Uiteindelijk kwam vrijdag de rest van het gezelschap aan, ik weet niet met hoeveel we precies waren alleen dat de tent akelig vol was. Tuurlijk hadden we een paar gasten, Nick/ChrisJan en een tapinstallatie, maar vol is vol, dus gezellig was het wel.

 

Tijdens het inschrijven bleek dat de recreantenklasse vol zat, om iedereen toch aan het spelen te krijgen hebben we maar een ouwelullen team ingeschreven, wat met de aanwezigheid van Nick, ChrisJan en Age natuurlijk helemaal legaal was. Dit hield alleen jammer genoeg voor de jongere spelers (onder de 30) in dat ze met een zeer onervaren team in de kampioensklasse moesten spelen. Resultaat 5 wedstrijden op zaterdag, 5 verloren. Toen dachten ze op zondag 1 wedstrijd te spelen, die te verliezen en de rest van de dag bij te komen van de zaterdagnacht.Helaas het toernooischema was veranderd, dus op zondag ook nog 5 wedstrijden en wederom alles verloren. Het ouwe lullenteam deed het een stuk beter, met wat aanvulling van wat verdwaalde oude lullen van Hengelo en Almelo wisten ze toch een 5de plaats te behalen van de 14 deelnemers.

 

Dit jaar bestond het Rugby in Enschede 35 jaar, dat dit op grootse wijze gevierd moest worden was duidelijk. Op 28 augustus 2004 kwamen er totaal bijna 200 mensen naar ons sportpark om of te spelen, of te bbq-en of om met andere oudleden een paar biertjes te drinken. Het weer was geweldig, de wedstrijden waren fantastisch om te zien en uiteindelijk wisten de jonkies dit keer wel te winnen van de oudjes met l punt verschil. De band (huisband van RC Delft) die optrad was fantastisch en het feest heeft uiteindelijk ook nog tot diep in de nacht voortgeduurd.

 

Wat duidelijk naar voren komt uit het voorgaande verhaal is de vele activiteiten die er geweest zijn, uiteraard kan het bestuur van een club dit niet alleen. We mogen ons als club dan ook in de handen knijpen met de commissies die zoveel werk hebben verzet afgelopen jaar. Hierbij dus nogmaals de accomodatiecommissie, tour— en amelandcommissie, technische commissie, lustrumcommissie en de pr-commissie bedankt voor hun inzet. En uiteraard iedereen die zich buiten de commissies om hebben ingezet.

 

Ter afsluiting hoop ik dat het komend jaar weer net zo actief mag blijken te zijn als het afgelopen jaar, en hopelijk met een kampioenschap.

Namens het bestuur,

Tonny ter Braak

Geef een reactie

*
*